Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.770

Rīgā 2006.gada 19.septembrī (prot. Nr.48 10.§)
Kārtība, kādā veicama privatizācija ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību
īpašuma objektu privatizāciju
" 2.panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama privatizācija ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi.

2. Veicot privatizāciju ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi, par privatizācijas subjektu var būt jebkura persona, kura atbilst likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 4.pantā noteiktajām prasībām.

3. Veicot privatizāciju ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi, privatizācijas objekts ir valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība - sabiedrība ar ierobežotu atbildību vai akciju sabiedrība.

4. Valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības privatizāciju ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi veic, palielinot valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības pamatkapitālu saskaņā ar Komerclikumu un ievērojot likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām".

II. Privatizācijas ierosināšana un lēmuma pieņemšana

5. Tiesības ierosināt valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības privatizāciju ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi ir jebkurai personai, kura vēlas ieguldīt privāto kapitālu valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības pamatkapitālā, kapitāla daļu turētājam, valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībai, Privatizācijas aģentūrai un attiecīgajai pašvaldībai. Ierosinājumā norāda privātā kapitāla ieguldītāju un ieguldāmā privātā kapitāla apjomu.

6. Ierosinājumus privatizēt valsts kapitālsabiedrību ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi iesniedz Privatizācijas aģentūrā. Ja valsts kapitālsabiedrības privatizāciju ierosina valsts kapitālsabiedrība, ierosinājumu Privatizācijas aģentūrā pēc valsts kapitālsabiedrības priekšlikuma iesniedz valsts kapitāla daļu turētājs.

7. Privatizācijas aģentūra apkopo saņemtos ierosinājumus, sagatavo lēmumu projektus par valsts kapitālsabiedrības privatizāciju ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi un paziņo par to attiecīgajai valsts kapitālsabiedrībai.

8. Lēmumu par privatizācijai jau nodotas valsts kapitālsabiedrības privatizāciju ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi pieņem Privatizācijas aģentūra.

9. Lēmumu par pašvaldības kapitālsabiedrības nodošanu privatizācijai ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi pieņem attiecīgās pašvaldības dome.

III. Valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības pārņemšana un privatizācijas uzsākšana

10. Ne vēlāk kā divu nedēļu laikā pēc rīkojuma izdošanas par valsts kapitālsabiedrības nodošanu privatizācijai tās kapitāla daļu turētājs nodod un Privatizācijas aģentūra pieņem valsts kapitālsabiedrības kapitāla daļas (akcijas) un veic likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" noteiktās darbības.

11. Privatizācijas aģentūra valsts kapitālsabiedrības privatizācijas procesā ir valsts kapitāla daļu turētājs un pilda tā funkcijas saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām".

12. Jebkura persona var iesniegt priekšlikumu par valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanu vai privatizācijas projektu termiņā, kāds norādīts Privatizācijas aģentūras vai attiecīgās pašvaldības publicētajā paziņojumā.

13. Privatizējamās valsts kapitālsabiedrības kapitāla daļu (akciju) novērtēšanu organizē Privatizācijas aģentūra.

14. Privatizējamās pašvaldības kapitālsabiedrības kapitāla daļu (akciju) novērtēšanu organizē pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija (turpmāk - privatizācijas komisija), kas izveidota un darbojas saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas komisijām".

15. Samaksu par privatizējamās valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības kapitāla daļu (akciju) novērtēšanu veic valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība, kura tiek privatizēta.

16. Privatizācijas aģentūra izstrādā valsts kapitālsabiedrības privatizācijas noteikumus un likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" noteiktajā kārtībā publicē paziņojumu par to apstiprināšanu, kā arī nodrošina tiesības privatizācijas subjektam iepazīties ar minētajiem noteikumiem.

17. Pašvaldības kapitālsabiedrības privatizācijas projektu iesniedz privatizācijas subjekts, bet to izskata un apstiprina pašvaldības dome likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" 41.pantā noteiktajā kārtībā.

IV. Pamatkapitāla palielināšana valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībās

18. Valsts kapitālsabiedrības privatizācijas noteikumi vienlaikus ir arī pamatkapitāla palielināšanas noteikumi, tos apstiprina Privatizācijas aģentūra.

19. Pašvaldības kapitālsabiedrības privatizācijas projekts vienlaikus ir arī pamatkapitāla palielināšanas noteikumi, tos apstiprina attiecīgās pašvaldības dome.

20. Valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanas noteikumos norāda termiņu, kādā tiks sasaukta privātās kapitālsabiedrības dalībnieku (akcionāru) sapulce.

21. Valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības pamatkapitāla palielināšanas noteikumiem pievieno statūtu grozījumu tekstu un privātās kapitālsabiedrības statūtu projektu.

22. Valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības valde pamatkapitāla palielināšanas noteikumos paredzētajā termiņā sasauc privātās kapitālsabiedrības dalībnieku (akcionāru) sapulci. Dalībnieku (akcionāru) sapulce apstiprina privātās kapitālsabiedrības statūtus un ievēlē pārraudzības institūciju un valdi.

V. Noslēguma jautājumi

23. Pēc valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības privatizācijas ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi privātajās kapitālsabiedrībās privatizācijas subjektam jāiegūst īpašuma tiesības vismaz uz 25 procentiem no kapitālsabiedrības pamatkapitāla.

24. Visus nepieciešamos dokumentus, kas saistīti ar pamatkapitāla palielināšanas reģistrāciju, komercreģistra iestādē iesniedz kapitālsabiedrības valde.

25. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1994.gada 15.novembra noteikumus Nr.216 "Par kārtību, kādā veicama privatizācija ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 140.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā - aizsardzības ministrs A.Slakteris
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā veicama privatizācija ar privātā kapitāla piesaistīšanas metodi Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 770Pieņemts: 19.09.2006.Stājas spēkā: 27.09.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 153, 26.09.2006.
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
144273
{"selected":{"value":"01.07.2009","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"01.07.2009","iso_value":"2009\/07\/01","content":"<font class='s-1'>01.07.2009.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"27.09.2006","iso_value":"2006\/09\/27","content":"<font class='s-1'>27.09.2006.-30.06.2009.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
01.07.2009
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"