Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.819

Rīgā 2005.gada 1.novembrī (prot. Nr.63 13.§)
Noteikumi par tiešās pārvaldes iestādes dalību Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas programmu īstenošanā
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiešās pārvaldes iestāde (turpmāk— iestāde) piedalās Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas programmu īstenošanā, ieviešot valstu administrāciju mērķsadarbības (Twinning) un neliela apjoma mērķsadarbības (Twinning Light) projektus (turpmāk — projekts).

2. Projektu koordināciju nodrošina nacionālais koordinators mērķsadarbības (Twinning) projektu jautājumos (turpmāk — koordinators).

3. Iestāde piedalās projektu īstenošanā mērķsadarbības (Twinning) rokasgrāmatā un šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

4. No citām valstīm vai Eiropas Komisijas saņemto informāciju par iespēju piedalīties projektu īstenošanas konkursā koordinators triju darbdienu laikā pēc informācijas saņemšanas ievieto Finanšu ministrijas mājas lapā inter­netā un informē par to iestādi, kuras kompetencei atbilst projekta pieteikums.

5. Koordinators nodrošina iestādēm nepieciešamo informāciju par iespēju piedalīties projektu īstenošanas konkursā, kā arī konsultāciju sniegšanu projektu piedāvājumu sagatavošanā, līgumu apstiprināšanā un projektu īstenošanā.

6. Iestādes vadītājs pieņem lēmumu par piedāvājuma sagatavošanu dalībai projekta īstenošanas konkursā un nodrošina tā iesniegšanu rakstiski un elektroniski koordinatoram norādītajā termiņā.

7. Koordinators nosūta iesniegto projekta piedāvājumu projekta pieteicējai valstij un Eiropas Komisijai.

8. Koordinators informē iestādi par iesniegtā piedāvājuma izvērtēšanas rezultātiem.

9. Pēc tam kad iestāde ir saņēmusi no koordinatora informāciju par konkursa izvērtēšanas rezultātiem, tā nodrošina projekta līguma parakstīšanu un īstenošanu.

10. Projekta līgumu paraksta iestādes vadītājs un projekta līgumā norādītais projekta vadītājs.

11. Iestāde plāno projekta finansējumu likumā par valsts budžetu kārtējam gadam vai, ja nepieciešams, minētā likuma grozījumos ieņēmumu par sniegtajiem maksas pakalpojumiem veidā.

12. Iestāde nodrošina projekta ieņēmumu un izdevumu plānošanu un uzskaiti atbilstoši normatīvajiem aktiem par budžeta ieņēmumu un izdevumu klasifikāciju un mērķsadarbības (Twinning) rokasgrāmatā noteiktajām prasībām.

13. Projekta līdzekļu finanšu plūsmas nodrošināšanai iestāde atver budžeta kontu Valsts kasē.

14. Visus ar projekta īstenošanu sais­tītos izdevumus (darba samaksu, ar to saistītās sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un nodokļus, dienas naudu, ceļa izdevumus un citas projekta līgumā noteiktās izmaksas) sedz no projekta īstenošanai saņemtajiem līdzekļiem projekta līgumā noteikto izdevumu limitu ietvaros.

(MK 06.06.2006. noteikumu Nr.464 redakcijā)

15. Ja nepieciešams, iestāde līdz apro­priācijas projekta ieņēmumu un izdevumu apstiprināšanai likumā par valsts budžetu kārtējam gadam un projekta avansa maksājuma ieskaitīšanai iestādes budžeta kontā lemj par to izdevumu segšanu, kas saistīti ar projekta līguma sagatavošanu un projekta īstenošanas nodrošināšanu, no iestādes darbībai paredzētajiem budžeta līdzekļiem, ja līdz kārtējā gada beigām tiks nodrošināta izlietoto valsts budžeta līdzekļu atjaunošana.

16. Lai nodrošinātu projekta īstenošanu, uz projekta pieteicēju valsti ar iestādes vadītāja rīkojumu nosūta tās darbinieku vai ierēdni. Darbinieka vai ierēdņa prombūtnes laikā iestāde saglabā tā darba vietu, bet darba samaksu šajā laikposmā maksā no projekta līdzekļiem. Ceļa izdevumiem, kas saistīti ar minētās personas nosūtīšanu uz projekta pieteicēju valsti, un uzturēšanās izdevumiem projekta līgumā noteikto limitu ietvaros ir kompensācijas raksturs, un saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" un likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu" tie nav apliekami ar iedzīvotāju ienākuma nodokli un par tiem nav veicamas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

(MK 06.06.2006. noteikumu Nr.464 redakcijā)

17. Lai nodrošinātu iestādes darbinieka vai ierēdņa dalību projekta īsteno­šanā un projekta tehniskajā administrēšanā, iestādes vadītājs projekta ietvaros ar darbinieku vai ierēdni slēdz uzņēmuma līgumu par konkrēto darbu izpildi.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par tiešās pārvaldes iestādes dalību Eiropas Savienības finansēto institūciju stiprināšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 819Pieņemts: 01.11.2005.Stājas spēkā: 05.11.2005.Zaudē spēku: 17.10.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 176, 04.11.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
120651
{"selected":{"value":"15.06.2006","content":"<font class='s-1'>15.06.2006.-16.10.2009.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"15.06.2006","iso_value":"2006\/06\/15","content":"<font class='s-1'>15.06.2006.-16.10.2009.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"05.11.2005","iso_value":"2005\/11\/05","content":"<font class='s-1'>05.11.2005.-14.06.2006.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
15.06.2006
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"