Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem"

Izdarīt likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 9.nr.; 1999, 15.nr.; 2001, 1., 23.nr.; 2002, 23.nr.; 2003, 23.nr.; 2004, 23.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā likumā, izņemot pārejas noteikumus, vārdu "statūtsabiedrība" (attiecīgā skaitlī un locījumā) un vārdus "uzņēmums (statūtsabiedrība)" (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdu "kapitālsabiedrība" (attiecīgā skaitlī un locījumā), vārdus "starpniecības uzņēmums (statūtsabiedrība)" (attiecīgā skaitlī un locījumā) - ar vārdiem "starpniecības sabiedrība" (attiecīgā skaitlī un locījumā).

2. 9.pantā:

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Pamats sertifikātu piešķiršanai politiski represētajām personām ir iesniegums par sertifikātu piešķiršanu, likumā paredzētajā kārtībā piešķirtais politiski represētās personas statuss un rajona padomes vai republikas pilsētas domes izsniegta izziņa par piešķiramo sertifikātu skaitu.";

izteikt piekto daļu šādā redakcijā:

"(5) Politiski represētajām personām dzēš privatizācijas sertifikātus par to nominālvērtību atbilstoši izsūtījumā, nometinājumā vai ieslodzījumā pavadītajam gadu skaitam, izmaksājot Ministru kabineta noteiktajā kārtībā un termiņos to vērtību naudā -- 28 latus par katru izsūtījumā, nometinājumā vai ieslodzījumā pavadīto gadu."

3. Aizstāt 11.panta pirmajā daļā vārdus "pagasta padome" ar vārdiem "Valsts zemes dienesta attiecīgā reģionālā nodaļa, bet, ja nokavēts termiņš, līdz kuram bija jāiesniedz dokumenti, kas apliecina zemes īpašuma vai mantošanas tiesības, - Centrālā zemes komisija".

4. Aizstāt 12.panta pirmajā daļā vārdu "dome" ar vārdiem "zemes komisija, bet, ja nokavēts termiņš, līdz kuram bija jāie­sniedz dokumenti, kas apliecina zemes īpašuma vai mantošanas tiesības, - Centrālā zemes komisija".

5. Izteikt 17.panta trešo un ceturto daļu šādā redakcijā:

"(3) Sertifikātus var pārdot licencētam sertifikātu tirgus starpniekam, slēdzot rakstveida līgumu. Starpnieka pakalpojumu var sniegt kapitālsabiedrība, kas saņēmusi speciālu atļauju (licenci) saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par sertifikātu tirgus starpnieku darbību.

(4) Šā panta trešajā daļā minētās kapitālsabiedrības par atļauju (licenci) maksā Ministru kabineta noteikumos paredzēto nodevu."

6. 18.pantā:

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Sertifikātu īpašnieka nāves gadījumā sertifikātus manto viņa mantinieki. Mantojuma aizgādņi vai testamenta izpildītāji ir tiesīgi sertifikātus izmantot privatizācijā vai pārdot pirms apstiprināšanas mantojuma tiesībās.";

aizstāt desmitajā daļā vārdus "neizmantoto privatizācijas sertifikātu anulēšanas" ar vārdiem un skaitļiem "šā likuma 4.panta pirmajā daļā par konta atvēršanu saņemto un saskaņā ar likumu valstij piekritīgās mantas sastāvā esošo privatizācijas sertifikātu, kas nav nepieciešami kreditoru prasības apmierināšanā (Civillikuma 416.pants), dzēšanas";

izteikt vienpadsmito daļu šādā redakcijā:

"(11) Institūcija, kas likumā paredzētajos gadījumos pieņem sertifikātus kā maksāšanas līdzekli, dzēš sertifikātus Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.";

aizstāt divpadsmitajā daļā vārdus "Latvijas Bankas" ar vārdiem "Finanšu un kapitāla tirgus komisijas" un vārdu "Finansu" -- ar vārdu "Finanšu".

7. Papildināt 20.panta ceturtās daļas otro teikumu pēc vārdiem "Centrālā zemes komisija" ar vārdiem un skaitļiem "līdz 2006.gada 30.septembrim".

8. Papildināt pārejas noteikumus ar 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Šā likuma normas piemērojamas, ja Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā nav noteikts citādi."

Likums stājas spēkā 2005.gada 1.septembrī.

Likums Saeimā pieņemts 2005.gada 22.jūnijā.

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga

Rīgā 2005.gada 6.jūlijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 22.06.2005.Stājas spēkā: 01.09.2005.Tēma: PrivatizācijaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 104, 06.07.2005.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 14, 28.07.2005.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
111961
01.09.2005
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"