Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta rīkojums Nr.281

Rīgā 2005.gada 3.maijā (prot. Nr.23 35.§)
Par Jaunatnes politikas valsts programmu 2005.–2009.gadam

1. Atbalstīt Jaunatnes politikas valsts programmas 2005.–2009.gadam (turpmāk — programma) kopsavilkumā ietverto risinājumu.

2. Noteikt programmā minētās institūcijas par atbildīgām attiecīgo pasākumu īstenošanā.

3. Noteikt Bērnu un ģimenes lietu ministriju par atbildīgo institūciju programmas uzdevumu īstenošanas koordinācijā un aktualizācijā.

4. Bērnu un ģimenes lietu ministrijai katru gadu līdz 1.martam (sākot ar 2006.gadu) iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par programmas izpildi.

5. Programmu īstenot no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajos gados izskatīt vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks
(Ministru kabineta
2005.gada 3.maija rīkojums Nr.281)
Jaunatnes politikas valsts programmas 2005.–2009.gadam
kopsavilkums

Bērnu un ģimenes lietu ministrija ir sagatavojusi Jaunatnes politikas valsts programmu 2005.–2009.gadam (turpmāk — programma) atbilstoši Valdības deklarācijas par iecerēto darbību sadaļā “Bērnu un ģimenes lietas” ietvertajam uzdevumam — nodrošināt mērķtiecīgu valsts jaunatnes politiku, izstrādājot jaunatnes likumu un radot labvēlīgus apstākļus jaunatnes iniciatīvai un līdzdalībai sabiedriskajā dzīvē, kā arī stiprināt Latvijā atklātu, demokrātisku un pilsonisku sabiedrību, kas balstās uz iedzīvotāju savstarpēju palīdzību un visu aktīvu līdzdalību valsts taisnīgā pārvaldībā. Arī Valsts jaunatnes politikas koncepcijā (akceptēta ar Ministru kabineta 2002.gada 19.marta sēdes protokollēmumu (prot. Nr.1249.§)) noteikts uzdevums — reizi piecos gados izstrādāt rīcības programmu valsts jaunatnes politikas īstenošanai.

Programmas mērķis ir vienotas valsts jaunatnes politikas veidošana, nodrošinot labvēlīgu vidi darbam ar jaunatni un jaunatnes iniciatīvai. Tās pamatfunkcija ir radīt labvēlīgus apstākļus jaunieša personības attīstībai un līdzdalībai sociālajā, politiskajā, ekonomiskajā un kultūras dzīvē. Programmā galvenokārt tiek uzsvērta preventīvā darba nepieciešamība jaunatnes politikas jomā, lai laikus pasargātu jaunieti no iespējamās nelabvēlīgās vides ietekmes.

Programmas mērķu sasniegšanai piedāvāts šāds risinājums: labvēlīgas tiesiskās un institucionālās vides radīšana darbam ar jaunatni (piemēram, darbu uzsāk pieci reģionālie jaunatnes lietu konsultanti, kuru kompetencē būs atbalsts jauniešiem, iesaistoties brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības programmās un lietderīgos brīvā laika izmantošanas pasākumos), jauniešu interesēm un vajadzībām atbilstošas informācijas sistēmas (piemēram, Latvijas jaunatnes informācijas sistēmas) izveidošana, jaunatnes neformālā izglītība, brīvprātīgais darbs un brīvais laiks (piemēram, valsts līdzfinansējuma sistēmas izveide neformālās izglītības programmu, brīvprātīgā darba un brīvā laika lietderīgas izmantošanas projektu atbalstīšanai), jauniešiem draudzīgi veselības aprūpes pakalpojumi (piemēram, jaunietim draudzīgu veselības aprūpes pakalpojumu novērtēšanas kritēriju un kārtības izstrāde un ieviešana), jauniešu nodarbinātība (piemēram, 15gadu vecumu sasniegušu jauniešu (bezdarbnieku) prioritāra iesaistīšana pasākumā “Bezdarbnieku profesionālā apmācība, pārkvalifikācija un kvalifikācijas paaugstināšana”), jauniešu līdzdalība pilsoniskas sabiedrības veidošanā (piemēram, valsts līdzfinansējuma sistēmas radīšana jaunatnes organizāciju finansiālajam atbalstam), jaunatnes noziedzības profilakse (piemēram, Valsts probācijas dienesta likumā paredzēto konsultatīvo padomju izveide pašvaldībās).

Atbildīgā institūcija par programmas uzdevumu īstenošanas koordināciju un aktualizāciju ir Bērnu un ģimenes lietu ministrija.

Programmas īstenošanai ir nepieciešams papildu finansējums — vidēji 355472 lati gadā. Turpmākajiem pieciem gadiem kopumā nepieciešamais papildu finansējums ir 1777360 latu.

Programma īstenojama no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājums par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajos gados tiks izskatīts vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Jaunatnes politikas valsts programmu 2005.–2009.gadam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 281Pieņemts: 03.05.2005.Stājas spēkā: 03.05.2005.Zaudē spēku: 27.08.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 71, 06.05.2005.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Citi saistītie dokumenti
107520
03.05.2005
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"