Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.52

Liepājā 2013.gada 12.decembrī (prot. Nr.15, 1.§)
Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā 2014.gadā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5.panta pirmo, 1.1, trešo un ceturto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus atsevišķām nodokļu maksātāju kategorijām.

2. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāja (turpmāk – nodokļa maksātājs) atbilstību šo saistošo noteikumu nosacījumiem izvērtē un lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu pieņem Liepājas pilsētas pašvaldības Nodokļu administrācija (turpmāk – Nodokļu administrācija).

3. Bērns šo saistošo noteikumu izpratnē ir persona līdz 18 gadu vecumam, bet ja tā turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē, tad līdz dienai, kad persona sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā.

4. Saistošie noteikumi stājas spēkā likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā kārtībā – nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

5. Atvieglojumus taksācijas gadam nosaka nodokļa, kas aprēķināts saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta prasībām, maksātājiem:

5.1. 70% apmērā personām, kurām ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) lēmumu piešķirts maznodrošinātas personas vai ģimenes statuss;

5.2. 50% apmērā personām, kuru aprūpē taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāk bērni (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un, ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem (atvieglojumu piemēro arī gadījumos, ja nekustamā īpašuma īpašnieks ir kāds no šajā apakšpunktā minētajiem bērniem);

5.3. atvieglojumi no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas 90% apmērā piešķirami kapitālsabiedrībām, kurās Liepājas pilsētas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu skaits ir ne mazāks kā 50% no pamatkapitāla, par pašvaldības īpašumā esošajām vai no citām personām nomātām ēkām un zemi, kas tiek izmantotas pašvaldības deleģēto uzdevumu sporta jomā realizēšanai;

5.4. 50% apmērā politiski represētajai personai un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam par nekustamo īpašumu, kas ir šīs personas īpašumā vai tiesiskā valdījumā mazāk nekā 5 gadus;

5.5. 50% apmērā politiski represētajai personai un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam par Liepājas pilsētas pašvaldības nekustamo īpašumu, par kuru persona ir noslēgusi īres vai nomas līgumu ar pašvaldību.

(Grozīts ar Liepājas pilsētas domes 19.06.2014. saistošajiem noteikumiem Nr.11)

6. Par bērniem, kuru vecums ir 18 un vairāk gadi (līdz tas sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā), nodokļa atvieglojumu saņemšanai par kārtējo taksācijas gadu jāiesniedz Nodokļu administrācijai rakstisks iesniegums.

Iesniegumam jāpievieno izziņa no mācību iestādes, kas apliecina, ka bērns mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē.

Par bērniem, kuri iegūst izglītību Liepājas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, izziņu nav nepieciešams iesniegt, informācija tiks iegūta no Liepājas pilsētas pašvaldības rīcībā esošo informācijas sistēmu datiem.

6.1 Personām, kuras minētas šo saistošo noteikumu 5.4. un 5.5.apakšpunktā, Nodokļu administrācija piešķir atvieglojumus uz personas iesnieguma par atvieglojumu piešķiršanu pamata, izvērtējot iesniegtās ziņas un dokumentus. Iesniegums par atvieglojumu piešķiršanu jāiesniedz Nodokļu administrācijā līdz 2014.gada 15.decembrim, uzrādot attiecīgo statusu apliecinošus dokumentus. Atvieglojumus piešķir ar nākamo mēnesi pēc iesnieguma saņemšanas un par to laika periodu, par kuru personai ir piešķirts attiecīgajā apakšpunktā noteiktais statuss un pastāv atbilstība atvieglojumu piešķiršanas nosacījumiem.

(Liepājas pilsētas domes 19.06.2014. saistošo noteikumu Nr.11 redakcijā)

7. Personai, kurai saskaņā ar šo saistošo noteikumu 5.1.apakšpunkta nosacījumiem ir tiesības uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, Nodokļu administrācija piešķir atvieglojumus par to periodu, kurā nodokļu maksātājs atbilst maznodrošinātas personas vai ģimenes statusam, balstoties uz Sociālā dienesta datiem par personas atbilstību šo saistošo noteikumu nosacījumiem.

8. Ja personai, kurai saskaņā ar šo saistošo noteikumu 5.1.apakšpunktu ir piešķirti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi, ar Sociālā dienesta lēmumu tiek anulēts maznodrošinātās personas vai ģimenes statuss, Nodokļu administrācija anulē piešķirtos nodokļa atvieglojumus ar nākamo mēnesi pēc maznodrošinātās personas vai ģimenes statusa anulēšanas.

9. Nodokļu atvieglojumus 5.3.apakšpunktā minētajam nodokļu maksātājam piešķir par taksācijas gadu, ja ir noslēgts deleģēšanas līgums ar Liepājas pilsētas pašvaldību.

9.1 Personām, kuras minētas šo saistošos noteikumu 5.4. un 5.5.apakšpunktā, piešķir atvieglojumus par šādiem nekustamā īpašuma objektiem:

9.11. par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi;

9.12. par telpu grupām, kuru funkcionālā izmantošana ir saistīta ar dzīvošanu (garāžām, autostāvvietām, pagrabiem, noliktavām un saimniecības telpām), un tām piekritīgo zemi.

(Liepājas pilsētas domes 19.06.2014. saistošo noteikumu Nr.11 redakcijā)

9.2 Personām, kuras minētas šo saistošo noteikumu 5.4. un 5.5.apakšpunktā atvieglojumus piešķir par nekustamo īpašumu, kas ir personas pamata deklarētā dzīvesvieta Liepājas pilsētā un netiek izmantots saimnieciskajā darbībā, izīrēts vai iznomāts.

(Liepājas pilsētas domes 19.06.2014. saistošo noteikumu Nr.11 redakcijā)

10. Ja personai ir tiesības saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus uz likuma un saistošo noteikumu pamata, Nodokļu administrācija piešķir atvieglojumus atbilstoši vienam, personai vislabvēlīgākajam, nosacījumam.

11. Par atvieglojumu piešķiršanu Nodokļu administrācija paziņo nodokļa maksātājam nosūtot administratīvo aktu – nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu.

12. Nodokļu administrācijai ir tiesības pārbaudīt datus par nodokļa maksātāju, izmantojot Liepājas pilsētas pašvaldībai pieejamās datu bāzes.

13. Nodokļa maksātājs, saņemot Nodokļu administrācijas nosūtīto nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu, var:

13.1. apstrīdēt nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu, vēršoties pie Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja;

13.2. Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja lēmumu pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā 2014.gadā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 52Pieņemts: 12.12.2013.Stājas spēkā: 19.02.2014.Zaudē spēku: 01.01.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 35, 18.02.2014. OP numurs: 2014/35.10
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
264453
{"selected":{"value":"25.07.2014","content":"<font class='s-1'>25.07.2014.-31.12.2014.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"25.07.2014","iso_value":"2014\/07\/25","content":"<font class='s-1'>25.07.2014.-31.12.2014.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"19.02.2014","iso_value":"2014\/02\/19","content":"<font class='s-1'>19.02.2014.-24.07.2014.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
25.07.2014
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"