Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr.675

Rīgā 2010.gada 27.jūlijā (prot. Nr.38 12.§)
Noteikumi par robežpārbaudei un robežuzraudzībai nepieciešamajiem tehniskajiem līdzekļiem

1. Noteikumi nosaka robežpārbaudes un robežuzraudzības veikšanai nepieciešamos tehniskos līdzekļus.

2. Robežpārbaudes tehniskie līdzekļi, ko izmanto personu, sauszemes transportlīdzekļu, dzelzceļa transporta, gaisa kuģu, kā arī kuģošanas līdzekļu un ar tiem pārvietojamo kravu un citu mantu pārbaudēs robežšķērsošanas vietās, ir:

2.1. dokumentu primārās pārbaudes iekārtas – robežšķērsošanas vietā uzrādīto personas un transportlīdzekļu dokumentu, kā arī citu tiesības apliecinošo dokumentu pārbaudei, personu un uzrādīto dokumentu verificēšanai un identificēšanai:

2.1.1. dokumentu vizuālo un kodēto datu automatizētas nolasīšanas un pārbaudes ierīces;

2.1.2. optiskās palielināšanas ierīces ar apgaismojumu;

2.1.3. dažādu viļņu garumu apgaismošanas ierīces;

2.2. dokumentu padziļinātas pārbaudes iekārtas – robežšķērsošanas vietā uzrādīto personas un transportlīdzekļu dokumentu, kā arī citu tiesības apliecinošo dokumentu padziļinātai pārbaudei, lai apstiprinātu un vizualizētu primārajā pārbaudē konstatētās viltojuma pazīmes:

2.2.1. dokumentu vizuālo un kodēto datu automatizētas pārbaudes ierīces;

2.2.2. mikroskopi ar digitālām kamerām;

2.2.3. videospektrālie komparatori;

2.2.4. mērinstrumentu un palīgierīču komplekti;

2.3. personu biometrijas datu ievades un apstrādes iekārtas – personu verificēšanai un identificēšanai vai reģistrēšanai atbilstoši personu biometriskajiem datiem;

2.4. transportlīdzekļu primārās pārbaudes iekārtas – sauszemes transportlīdzekļu, gaisa kuģu, kuģošanas līdzekļu, dzelzceļa transporta un ar tiem pārvadājamo kravu pārbaudei:

2.4.1. spoguļi;

2.4.2. lukturi;

2.5. transportlīdzekļu padziļinātās pārbaudes iekārtas – sauszemes transportlīdzekļu, gaisa kuģu, kuģošanas līdzekļu, dzelzceļa transporta un ar tiem pārvadājamo kravu padziļinātai pārbaudei, lai apstiprinātu primārajā pārbaudē konstatētās pārkāpumu pazīmes:

2.5.1. dzīvu būtņu klātbūtnes konstatēšanas ierīces;

2.5.2. slēptu un slēgtu apjomu konstatēšanas un apskates ierīces;

2.5.3. metāla neviendabīguma noteikšanas ierīces;

2.6. videonovērošanas sistēmas – robežšķērsošanas vietu režīma kontrolei un automātiskai sauszemes transportlīdzekļu numuru nolasīšanai un atpazīšanai;

2.7. stacionārās un pārnēsājamās jonizējošā starojuma kontroles iekārtas –valsts robežu šķērsojošo personu, sauszemes transportlīdzekļu, kravu un citu mantu radiometriskajai pārbaudei;

2.8. stacionārās un pārnēsājamās metālu, sprāgstvielu, narkotisko vielu atklāšanas iekārtas (testeri) – valsts robežu šķērsojošo personu, sauszemes transportlīdzekļu, kravu un citu mantu pārbaudei.

3. Robežuzraudzības tehniskie līdzekļi, ko izmanto valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma kontrolei, teritoriālās jūras un iekšējo ūdeņu uzraudzībai, ir:

3.1. klātbūtnes uztveršanas sistēmas – robežpārkāpumu pazīmju konstatēšanai, robežpārkāpēju atrašanās vietas apvidū noteikšanai un atklāšanai valsts robežas un pierobežas joslā, pierobežā, teritoriālajā jūrā un iekšējos ūdeņos:

3.1.1. apvidus novērošanas un kustības atklāšanas sistēmas;

3.1.2. perimetru (teritoriju) apsardzības iekārtas;

3.2. novērošanas iekārtas – valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas vizuālajai kontrolei, robežpārkāpumu konstatēšanai, robežpārkāpēju atrašanās vietas apvidū atklāšanai – dienas un nakts optiskas un optiski elektroniskas pārnēsājamas, stacionāras un mobilas novērošanas iekārtas;

3.3. robežuzraudzības vadības sistēmas – robežuzraudzības, personāla plānošanas, informācijas apmaiņas un tehnisko sistēmu datu apkopošanas, atspoguļošanas, situācijas novērošanas, kā arī robežsargu norīkojumu vadīšanas sistēmas;

3.4. navigācijas ierīces – robežsargu norīkojumu, sauszemes transportlīdzekļu, kuģošanas līdzekļu, gaisa kuģu un orientieru atrašanās vietas noteikšanai un orientācijai apvidū;

3.5. transportlīdzekļi – robežsargu norīkojumu personāla pārvietošanai, patrulēšanai, robežpārkāpēju vajāšanai, aizturēšanai un pārvietošanai, valsts robežas infrastruktūras uzturēšanai:

3.5.1. vieglie automobiļi;

3.5.2. autobusi;

3.5.3. kvadricikli;

3.5.4. sniega motocikli;

3.5.5. motocikli;

3.5.6. velosipēdi;

3.5.7. traktortehnika;

3.5.8. piekabes un puspiekabes;

3.6. kuģošanas līdzekļi – kuģi, kuteri un motorlaivas, ko izmanto valsts robežas jūrā un teritoriālās jūras uzraudzībai, iekšējo ūdeņu kontrolei, pārkāpēju konstatēšanai, vajāšanai, aizturēšanai un pārvietošanai;

3.7. gaisa kuģi:

3.7.1. helikopteri, ko izmanto valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma kontrolei, valsts robežas jūrā, teritoriālās jūras un iekšējo ūdeņu uzraudzībai, robežpārkāpēju meklēšanai, vajāšanai, aizturēšanai un pārvietošanai;

3.7.2. bezpilota gaisa kuģi, ko izmanto valsts robežas, pierobežas joslas un pierobežas režīma kontrolei, valsts robežas jūrā, teritoriālās jūras un iekšējo ūdeņu uzraudzībai, robežpārkāpēju meklēšanai, vajāšanai un aizturēšanas koordinēšanai.

(Grozīts ar MK 08.09.2020. noteikumiem Nr. 566)

4. Robežpārbaudes un robežuzraudzības nodrošināšanai izmanto elektronisko sakaru tīklus un to galiekārtas sakaru uzturēšanai un informācijas apmaiņai starp Valsts robežsardzes struktūrvienībām, robežsargu norīkojumiem, atsevišķām amatpersonām un sadarbības institūcijām, kā arī personu, sauszemes transportlīdzekļu, dokumentu datu pārbaudei informācijas sistēmās (reģistros).

5. Transportlīdzekļus, gaisa kuģus un kuģošanas līdzekļus aprīko ar uzdevumu veikšanai nepieciešamajām novērošanas, navigācijas, skaņas un gaismas signālu iekārtām, elektronisko sakaru tīklu galiekārtām, datortehniku un tās piederumiem.

6. Robežpārbaudes un robežuzraudzības ietvaros izmanto datortehniku un tās piederumus, fotodokumentēšanas, videodokumentēšanas un audiodokumentēšanas iekārtas.

7. Robežpārbaudei un robežuzraudzībai nepieciešamo tehnisko līdzekļu daudzumu Valsts robežsardzes struktūrvienībās nosaka Valsts robežsardzes priekšnieks, ņemot vērā katras attiecīgās struktūrvienības veicamos uzdevumus, to apjomu, kā arī struktūrvienības izvietojumu un darbības taktiku.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2002.gada 21.maija noteikumus Nr.195 "Noteikumi par robežkontroles veikšanai nepieciešamajām iekārtām un tehnisko aprīkojumu" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 82.nr.; 2004, 140.nr.; 2005, 33.nr.).

Ministru prezidenta vietā – satiksmes ministrs K.Gerhards

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par robežpārbaudei un robežuzraudzībai nepieciešamajiem tehniskajiem līdzekļiem Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 675Pieņemts: 27.07.2010.Stājas spēkā: 31.07.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 120, 30.07.2010.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
214195
{"selected":{"value":"11.09.2020","content":"<font class='s-1'>11.09.2020.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"11.09.2020","iso_value":"2020\/09\/11","content":"<font class='s-1'>11.09.2020.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"31.07.2010","iso_value":"2010\/07\/31","content":"<font class='s-1'>31.07.2010.-10.09.2020.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
11.09.2020
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"