Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Valsts robežsardzes pavēle Nr.158

Rīgā 1999.gada 27.aprīlī

Par robežsargu nopelnu zīmi "Par izcilību dienestā"

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Ministru kabineta 1998.gada 15.decembra noteikumu Nr.460 "Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplinārais reglaments" 9.4 apakšpunkta prasībām un lai veicinātu Valsts robežsardzes personālsastāva priekšzīmīgu dienestu, uzvedību un centību Valsts robežsardzes Galvenā pārvalde ir izstrādājusi robežsargu nopelnu zīmi "Par izcilību dienestā"(turpmāk tekstā - Nopelnu zīme). Nopelnu zīme ir apstiprināta Latvijas Valsts heraldikas komisijā 1999.gada 26.martā. Pavēlu:

1. Apstiprināt "Robežsargu nopelnu zīmes"Par izcilību dienestā" nolikumu".

2. Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes personāla dienestam ieviest "Valsts robežsardzes krūšu nozīmju (zīmju) reģistru", kurā reģistrēt apbalvotos robežsargus ar Valsts robežsardzes krūšu nozīmi un zīmēm. "Valsts robežsardzes krūšu nozīmju (zīmju) reģistru" pēc aizpildīšanas pilnībā, nodot Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes arhīvā un noteikt glabāšanas termiņu pastāvīgi.

3. Valsts robežsardzes nozīmju, zīmju, goda rakstu, pateicību u.c. tipogrāfiski -mākslinieciski noformēto apbalvojumu apliecinājumu etalonus glabāt Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes arhīvā.

4. Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšniekam organizēt Nopelnu zīmes izgatavošanu.

5. Ar pavēli iepazīstināt Valsts robežsardzes personālu.

Valsts robežsardzes priekšnieks, robežsardzes pulkvedis G.Dāboliņš

Nolikums Robežsargu nopelnu zīme "Par izcilību dienestā"

1. Vispārējās nostādnes

Robežsarga nopelnu zīme "Par izcilību dienestā" (turpmāk tekstā Nopelnu zīme) ir dibināta 1999.gadā, kā apbalvojums tikai robežsargiem.

2. Nopelnu zīmes piešķiršana

2.1. Nopelnu zīmi piešķir:

2.1.1. par izcilu personīgo ieguldījumu Valsts robežas apsardzības un kontroles organizēšanā, tās īstenošanā;

2.1.2. par pašaizliedzīgu un profesionālu rīcību paaugstināta vai sevišķa riska situācijās;

2.1.3. par īpašiem nopelniem robežapsardzības dienesta un taktiskās mācībās.

2.2. Ar II pakāpes Nopelnu zīmi var apbalvot tikai tās personas, kuras ir saņēmušas III pakāpes Nopelnu zīmi, bet ar I pakāpes Nopelnu zīmi, kurām jau bija piešķirts III un II pakāpes apbalvojums.

2.3. Tiesības piešķirt Nopelnu zīmi ir Valsts robežsardzes Apbalvojumu komisijai (turpmāk tekstā - Apbalvojumu komisija), kura sastāv no Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes, teritoriālo pārvalžu (Rēzeknes robežsargu skolas) priekšniekiem un Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes personāla dienesta priekšnieka (sekretāra). Apbalvojumu komisijas priekšsēdētājs ir Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšnieks.

Kandidātus apbalvošanai ar Nopelnu zīmi ieteic Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes un Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu (Rēzeknes robežsargu skolas) priekšnieki, iesniedzot ieteikumu (sk. 1.pielikumu) Apbalvojumu komisijai, pievienojot izrakstu no personīgās lietas par disciplināriem sodiem un apbalvojumiem.

3. Nopelnu zīmes tehniskais un mākslinieciskais apraksts

3.1. Nopelnu zīme ir apaļas formas, tās diametrs -38 mm un biezums - 3 mm, to pārklājums ir atbilstošs Nopelnu zīmes pakāpei: I - zelta, II - sudraba, III - bronzas (sk.2., 3., 4.pielikumu):

3.1.1. aversa pusē reljefi izcelta stilizēta saule un tās centrā - Valsts robežsardzes emblēma, tās centrā izvietots robežstabs, virs robežstaba - puslokā trīs piecstaru zvaigznītes. Robežstaba turētāji ir lauva labajā pusē un grifs kreisajā pusē. Zem robežstaba turētājiem ir stilizēts ozola lapu pinums un karoglente; saules liesmas apakšdaļā stilizēta karoglente un tās iekšpusē uzraksts ar reljefiem burtiem: "Par izcilību dienestā";

3.1.2. reversa pusē reljefi izcelts ozollapu vainags, tā iekšpusē: reljefi izcelti Valsts Robežsardzes devīzes uzraksts - "Latvija, tu zeme svēta, tevi sargāt mūsu gods" un zem tā - 2 sakrustoti zobeni nolaistā stāvoklī. Nopelnu zīmes apakšdaļā iekalts tās kārtas numurs un sudraba marka ar raudzi (I un II pakāpes medaļām);

3.1.3. Nopelnu zīmes apmales augšdaļā ir austiņa uz abām pusēm plīvojošas lentes formā ar atveri tās centrā Nopelnu zīmes savienošanai ar Lentes turētāja gredzenu. Lentes turētāja izmēri - 35 mm x 6 mm;

3.1.4. Lente izgatavota no muarē auduma tumši zaļā krāsā. Lentes garums - 50 mm, platums -32 mm.

Atbilstoši Nopelnu zīmes pakāpei lentes garenass virzienā, ievērojot simetriju, ieaustas 2 mm platas karmīnsarkanas svītras:

I pakāpei - viena, II pakāpei - divas, III pakāpei - trīs.

4. Nopelnu zīmes nēsāšanas tiesību izsludināšana un apliecināšana

4.1. Apbalvojumu komisijas lēmums par apbalvošanu ar Nopelnu zīmi tiek apstiprināts ar iekšlietu ministra vai Valsts robežsardzes priekšnieka pavēli.

Ja uz apbalvošanu izvirzīts Valsts robežsardzes priekšnieks, tad Apbalvojumu komisijas lēmumus par apbalvošanu ar Nopelnu zīmi tiek apstiprināts ar iekšlietu ministra pavēli. Izraksts no pavēles glabājams apbalvotā robežsarga personīgā lietā.

4.2. Kopā ar Nopelnu zīmi tās īpašniekam izsniedzama apliecība (sk. 5.pielikumu) ar tādu pašu kārtas numuru, kurš ir uz Nopelnu zīmes. Apliecību izsniegšana reģistrējama "Valsts robežsardzes krūšu nozīmju (zīmju) reģistrā" (sk. 6.pielikumu) un tā ir Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Personāla dienesta kompetencē.

4.3. Vienādas pakāpes Nopelnu zīme vienai un tai pašai personai netiek piešķirta.

5. Nopelnu zīmes nēsāšanas nosacījumi

5.1. Nopelnu zīme nēsājama pie formas tērpa krūšu kreisajā pusē (sk. 7.pielikumu). Gadījumos, kad persona ir apbalvota ar Nopelnu zīmes vairākām pakāpēm, apbalvojumu rindas labajā pusē pirmā novietojuma Nopelnu zīme ar augstāko pakāpi.

5.2. Ikdienā pie formas tērpa nēsājams Nopelnu zīmes 8 mm platais lentes atgriezums, bet pie civiltērpa Nopelnu zīmes piespraude - uz stilizētas saules formas pamatnes 20 mm caurmērā reljefi attēlota Valsts robežsardzes emblēma.

6. Nopelnu zīmes izgatavošana un tās finansēšana

Izdevumi Nopelnu zīmes izgatavošanai sedzami no Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes budžeta finansu līdzekļiem.

Valsts robežsardzes Apbalvojumu komisijas priekšsēdētājs, robežsardzes majors N.Garbars

1.pielikums

1_1.JPG (36560
BYTES)

 

 

2.pielikums

2.JPG (91128
BYTES)

 

3.pielikums  

3.JPG (91924
BYTES)

4.pielikums  

4.JPG (90531 BYTES)

 

5.pielikums

6.JPG (22273 BYTES)

 

6.pielikums  

7.JPG (35899
BYTES)

7.pielikums  

8.JPG (29695
BYTES)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par robežsargu nopelnu zīmi "Par izcilību dienestā" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Valsts robežsardze Veids: pavēle Numurs: 158Pieņemts: 27.04.1999.Stājas spēkā: 27.04.1999.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 182/183, 04.06.1999.
213056
27.04.1999
2554
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"