Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr.114

Rīgā 2009.gada 10.februārī (prot. Nr.11 11.§)
Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki tiek iesaistīti starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Nacionālie bruņotie spēki tiek iesaistīti starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās pēc ārvalstu pieprasījuma par neatliekamās palīdzības nepieciešamību.

2. Starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās var iesaistīt attiecīgi sagatavotu Nacionālo bruņoto spēku personālu, kas nodrošināts ar uzdevuma izpildei nepieciešamo speciālo aprīkojumu.

3. Lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās pieņem Ministru kabinets pēc ārvalstu pieprasījuma par neatliekamās palīdzības nepieciešamību.

4. Ja pieprasījumu par neatliekamās palīdzības nepieciešamību izteikusi Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalsts, aizsardzības ministrs var pieņemt lēmumu par atsevišķu īpaši sagatavotu Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās šo valstu teritorijā.

5. Par šo noteikumu 4.punktā minētā lēmuma pieņemšanu aizsardzības ministrs nekavējoties informē Ministru prezidentu.

6. Pamatojoties uz šo noteikumu 3.punktā minēto Ministru kabineta lēmumu vai šo noteikumu 4.punktā minēto aizsardzības ministra lēmumu, tiek izdota aizsardzības ministra pavēle par Nacionālo bruņoto spēku vienību iesaistīšanu starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās. Pavēlē ietver informāciju par:

6.1. starptautiskās glābšanas operācijas vai starptautiskās humānās operācijas raksturu;

6.2. uzdevumu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem palīdzības sniegšanai starptautiskajā glābšanas operācijā vai starptautiskajā humānajā operācijā;

6.3. kārtību, kādā Nacionālo bruņoto spēku darbība koordinējama ar starptautisko glābšanas operāciju vai starptautisko humāno operāciju vadošajām ārvalstu iestādēm un dienestiem;

6.4. piedalīšanās laiku starptautiskajā glābšanas operācijā vai starptautiskajā humānajā operācijā.

7. Pēc aizsardzības ministra pavēles saņemšanas Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais operāciju centrs:

7.1. informē Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Robežapsardzības pārvaldes Operatīvās vadības dienestu par nepieciešamību šķērsot robežu starptautisko glābšanas operāciju un starptautisko humāno operāciju veikšanai, norādot vienības skaitlisko sastāvu un pārvietošanās veidu, kā arī robežšķērsošanas vietu;

7.2. koordinē Nacionālo bruņoto spēku vienību ierašanos un piedalīšanos starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās ar tās valsts atbildīgajām institūcijām, kura ir lūgusi neatliekamo palīdzību.

8. Par Nacionālo bruņoto spēku vienības robežšķērsošanas vietu, laiku un skaitlisko sastāvu Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Robežapsardzības pārvaldes Operatīvās vadības dienests nekavējoties informē:

8.1. Valsts robežsardzes struktūrvienības operatīvo dežurantu;

8.2. palīdzības pieprasītāja valsts robežsardzes dienestu.

9. Nacionālo bruņoto spēku vienību darbība starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās notiek saskaņā ar Latvijas Republikai sais­tošiem starptautiskajiem līgumiem.

10. Aizsardzības ministrs divu mēnešu laikā pēc starptautiskās glābšanas operācijas vai starptautiskās humānās operācijas beigām iesniedz Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par neatliekamās palīdzības sniegšanas rezultātiem.

11. Par to Nacionālo bruņoto spēku vienību nodrošinājumu ar uzdevumu izpildei nepieciešamajiem materiāltehniskajiem līdzekļiem un speciālo aprīkojumu, kuras plānots iesaistīt starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās, un paredzēto uzdevumu veikšanai nepieciešamo materiālu rezervju izveidi ir atbildīgs Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

12. Nacionālie bruņotie spēki regulāri organizē personāla apmācību, lai paaugstinātu tā gatavību un spēju piedalīties starptautiskajās glābšanas operācijās un starptautiskajās humānajās operācijās.

Ministru prezidents I.Godmanis

Aizsardzības ministrs V.Veldre
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Nacionālie bruņotie spēki tiek iesaistīti starptautiskajās glābšanas operācijās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 114Pieņemts: 10.02.2009.Stājas spēkā: 18.02.2009.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 26, 17.02.2009.
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
187824
18.02.2009
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"